Transport en douane coordinator

Helmond
Netherlands
26 de mayo de 2023

Jouw missie

Wij hebben een kans voor jou om te werken voor 's werelds grootste fabrikant van jeugdartikelen met populaire merken als Maxi-Cosi, Tiny Love, BebeConfort en Safety 1st. Als Coördinator Transport en Douane bij Dorel Juvenile heb je een grote invloed op de prestaties van ons bedrijf. Daarom willen we graag een kundige en proactieve Coördinator aan ons team toevoegen met ruime ervaring in transportplanning, onderhandelingen en het leiden van een divers team van enthousiaste collega's.

Op onze NL locatie in Helmond zijn onze activiteiten verdeeld over twee magazijnen (samen 34.000 m2), waar 52 (excl. flex) enthousiaste logistieke collega's werken aan de internationale fysieke goederenstroom van onze Maxi Cosi en andere jeugdproducten. Als Coördinator Transport en Douane maak je deel uit van ons Nederlandse Warehouse team dat gevestigd is in ons Europese hoofdkantoor in Helmond. Het is een energiek en ambitieus team. Je bent verantwoordelijk voor alle activiteiten rondom transportplanning, verzending, optimalisatie, douane, transportonderhandelingen en budgetcontrole. Jouw doel is het optimaliseren van onze transportafspraken en planning om onze klanten optimaal te kunnen bedienen. Je maakt deel uit van het Warehouse Management Team en rapporteert rechtstreeks aan de Warehouse Manager.

Key responsibilities

Het is jouw missie om te zorgen voor een optimale logistieke administratie, de dagelijkse transportcapaciteit en planning, de gemaakte afspraken met onze partners te optimaliseren en een sterke grip te houden op onze budgetten. Je bent de verbindende factor tussen de verschillende afdelingen binnen onze organisatie en bent niet bang om operationele pijnpunten te identificeren en aan te pakken waar nodig. Dankzij jouw vermogen om proactief te anticiperen, zorg je ervoor dat de interne goederenstroom op tijd zijn definitieve locatie bereikt. Op het vlak van people management wordt van je verwacht dat je je team begeleidt, inspireert, motiveert en stimuleert om de best mogelijke resultaten te leveren.

 • Je levert een belangrijke bijdrage aan de verdere professionalisering van de afdeling en organisatie, werkt voortdurend aan de verbetering van processen en de activiteiten van de afdeling.
 • Je houdt dagelijks werkoverleg met je team en bent tevens verantwoordelijk voor de functioneringsgesprekken (officieel en tussentijds) van de mensen van je afdeling. Je geeft de juiste aanwijzingen en ondersteuning aan je team, zodat het gewenste kwaliteitsniveau wordt bereikt.
 • Je zorgt voor stroomlijning en kwaliteitscontrole van de goederenverwerkingsstroom, in afstemming met de stakeholderafdelingen.
 • Je stelt de juiste prioriteiten om de logistieke administratieve processen optimaal te laten functioneren.
 • Je hebt frequent overleg met vervoerders en handhaaft en ondersteunt ons transportbeleid.
 • Je neemt initiatieven en houdt rekening met de wensen van interne en externe klanten.

Your profile

 • Enkele jaren relevante ervaring in een internationale logistieke omgeving in een soortgelijke functie.
 • Ervaring in het managen van een klein team en klaar om een stap te maken naar een groter bereik.
 • Vloeiend Nederlands en uitstekende beheersing van de Engelse taal is een must.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met een WMS (warehouse management systeem.
 • Je beschikt over een hands-on mentaliteit met een focus op efficiëntie.

What we offer

 • Een salaris (45-58K) op basis van je ervaring en kennis, met ruimte om te groeien.
 • Het betreft een functie voor 40 uur per week.
 • Je krijgt eerst een jaarcontract met een proeftijd van een maand.
 • Jaarlijks kom je in aanmerking voor een 13e maand.
 • De jaarlijkse verlofrechten bestaan uit 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.
 • Uitgebreide pensioenregeling.
 • Andere voorwaarden zijn reiskostenvergoeding, eventueel gebruik van laptop en telefoon, mogelijkheid om extra vakantie-uren te kopen, Fietsplan en collectieve zorgverzekering.
 • Naast het werk is er tijd voor gezelligheid zoals teamuitjes.

NB: Deze functie komt in aanmerking voor ons interne 'Refer a Friend' policy. Vraag je HR manager naar de voorwaarden.

Wij bieden een dynamische en internationale logistieke omgeving die volop in beweging is. Dus, als je altijd al de kans hebt gewild om een logistieke afdeling te beïnvloeden en echt een verschil te maken, dan is dit een geweldige kans! Na verloop van tijd is er veel ruimte om je kennis te verdiepen en je verantwoordelijkheden als manager uit te breiden. Ben jij klaar om met ons mee te groeien?

About Dorel Juvenile

Dorel Juvenile is de wereldleider op het gebied van kinderartikelen. Onze bekende producten en sterke merken Max-Cosi en Tiny Love worden aangevuld met regionale merken en zijn verkrijgbaar in meer dan 100 landen.

We zijn er trots op dat we werken met 2.700 zeer gedreven professionals in 25 verschillende landen. Al onze getalenteerde medewerkers delen dezelfde missie: Care for Precious Life. Wij helpen gezinnen zorgeloos te leven door hen te voorzien van jeugdproducten met de hoogste veiligheids- en comfortnormen.

Onze pioniersmentaliteit past bij onze positie als wereldmarktleider. Eerste zijn betekent dat we onze eigen weg inslaan; we verkennen nieuwe manieren om onze merken te verbeteren. Wij versterken voortdurend onze leidende positie en geloven dat teamgeest, persoonlijke gedrevenheid en verantwoordelijkheid een echt verschil kunnen maken bij het bereiken van duurzame groei. Een vitaal element van onze dagelijkse activiteiten is de sterke band die wij met onze consumenten onderhouden. We gaan met hen om, waar ze ook zijn, zodat ze altijd van onze producten en diensten kunnen profiteren, zelfs op manieren die ze niet hadden verwacht.